Pilates - workshop

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 10,00 (inclusief 9% btw)

Over Pilates

Pilates is een trainingsmethode die ontwikkeld werd door de heer Joseph Pilates. Tijdens de Eerste Wereld Oorlog werd deze les aan veteranen gegeven om zowel hun lichamelijke als mentale weerbaarheid te verhogen. Tegenwoordig wordt deze les wereldwijd gegeven. Pilates is met name gericht op het versterken van de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Joseph Pilates noemde zijn methode 'the art of contrology', wat controle betekent. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig en daardoor wordt bij de training rustige, achtergrondmuziek gebruikt.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. De therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie van ziekten en bij chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling. Pilates is dus geschikt voor jong & oud. 

De kern van je lichaam

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen blijven. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een correcte houding.

Bij Pilates staan houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam & geest centraal. Het is een effectieve workout die specifieke spiergroepen zowel versterkt en op rek brengt om zo een evenwichtig en soepel lichaam te verkrijgen. Er wordt ook aandacht besteed aan de geestelijke rust voor mentale weerbaarheid door ontspanningsoefeningen te doen.  

Je kunt de oefeningen uitvoeren op een mat met eigen lichaamsweerstand en kracht. De resultaten zijn sterkere rompspieren, een betere houding, meer stabiliteit, toegenomen flexibiliteit en algehele fysieke fitheid.

Duur: 90 minuten; 
Wanneer: op aanvraag;
Waar: Sport Medisch Centrum Helmond - Born to Succeed of op locatie.

Kosten: 10,00 euro p.p. voor deelname van 10 tot 20 personen, of op locatie tot 50 personen. 
Benodigdheden: een grote handdoek, antislip sokken en makkelijk zittende of strak / rekbare sportkleding

 

Neem contact met ons op voor een offerte op maat

© 2013 - 2021 Born to Succeed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel