Medische fitness

Artikel 2 van 3
Vrijblijvend

Orthopedisch opgebouwde inzichten (gerelateerd aan boten, spieren en pezen) in combinatie met een medisch fitnessprogramma bieden uitkomst voor meer mobiliteit en pijnvermindering als gevolg. Sommigen noemen dit de 'nieuwe fysiotherapie'. Met dit medisch trainingsprogramma wordt er persoonlijk, geleidelijk en veilig aan het verbeteren van je welzijn gewerkt. 

Deze therapeutisch onderbouwde methode geeft directe pijnvermindering, versnelt je doorbloeding en het versterkt de samenhang van je gewrichten. Hierdoor beweeg je soepeler en pijnvrij zelfs na de eerste consult! Je draagt echter zelf de verantwoordelijkhied hiervoor. Deze werkwijze wordt om die reden door de zorgverzekeraar niet vergoed. Medische fitness valt buiten de gezondheidszorg. 

Methode

 1. Intakegesprek
  Ter kennismaking met elkaar, wordt er in eerste instantie een intakegesprek in beeld gebracht. Tijdens deze intake kan er besloten worden of je met het medisch fitnessprogramma door wil gaan. Wanneer je ervoor kiest om ermee door te gaan, wordt zorgvulgdig je medisch achtergrond doorgenomen door onze professional. 
   
 2. Eenmalig
  Je kunt ervoor kiezen om eenmalig door je medische fitness trainer (MFT) te worden geholpen. Aangezien onze trainingsmethode zeer doelgericht is, ervaar je vaak al vanaf de 1ste keer direct resultaat. In dat geval kun je vervolgens zelfstandig aan de slag met de reeds opgedane kennis tijdens de consult. Je kunt regelmatig, op basis van behoefte, een persoonlijke afspraak met je specialist, de MFT inplannen. 
   
 3. 1x p/week
  In sommige, of in de meeste gevallen hebben orthopedische klachten een langdurig proces nodig voor herstel. Na het herstelperiode vervolgt een onderhoudstraject en hierna is het mogelijk om je behaalde fitheid te handhaven of zelfs te verbeteren door consequent, een keer per week begeleid te sporten. Zo voorkom je recidiviteit, het terugkomen van oude of chronische blessures. 
   

Algemene voorwaarden: iedere afspraak duurt tussen 30 en 60 minuten. De consulten beginnen en eindigen op tijd. Zorg ervoor dat je circa 5 minuten voor aanvang van de afspraak aanwezig bent. In verband met de planning is er geen uitloop van afspraken wanner je te laat bent. Bij afzeggingen op de dag zelf worden de gemaakte afspraken vooralsnog in rekening gebracht. Tijdige afmeldingen kunnen afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainer op een andere dag in dezelfde week worden ingehaald. Wekelijkse trainingen worden maandelijks gefactureerd.

© 2013 - 2024 Born to Succeed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel