Pilates

Artikel 10 van 10
Vrijblijvend

Werk aan de perfecte postuur, lenigheid en een krachtige romp met stretch, balans en ontspanningsoefeningen. Met deze les bereik je zowel fysiek herstel als geestelijke ontspanning. Hoe werkt het? Je gebruikt de meest diepliggende spieren i.c.m. ademhalingstechnieken waardoor je van binnenuit uiteindelijk stressbestendiger en sterker wordt. De beste resultaten worden bereikt wanneer je Pilates met een actief fitnessprogramma combineert.

 Over Pilates

Pilates is een trainingsmethode die ontwikkeld werd door de heer Joseph Pilates. Tijdens de Eerste Wereld Oorlog werd deze les aan veteranen gegeven om zowel hun lichamelijke als mentale weerbaarheid te verhogen. Tegenwoordig wordt deze les wereldwijd gegeven. Pilates is met name gericht op het versterken van de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Joseph Pilates noemde zijn methode 'the art of contrology', wat controle betekent. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig en daardoor wordt bij de training rustige, achtergrondmuziek gebruikt.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. De therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie van ziekten en bij chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling. Pilates is dus geschikt voor jong & oud. 

 De voordelen van Pilates

Beheersing van eigen lichaam
Ontspanning van de geest
Een betere houding
Bewustwording
Lenigheid

 De kern van het lichaam

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen blijven. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een correcte houding.

Bij Pilates staan houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam & geest centraal. Het is een effectieve workout die specifieke spiergroepen versterkt en op rek brengt voor een evenwichtig en soepel lichaam. Er wordt aandacht besteed aan de geestelijke rust voor mentale weerbaarheid door ontspanningsoefeningen te doen.  

Je hele lijf is betrokken bij Pilates maar je traint vooral je rompstabiliteit, oftewel de core-stability. Met 'core' wordt je romp bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Je hebt deze spieren nodig bij het uitvoeren van allerlei, dagelijkse bewegingen. Een stabiele en sterke romp vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de fitheid van je romp te verbeteren en/of te onderhouden.

Je voert de oefeningen uit op een mat met je eigen, lichaamsweerstand en kracht. De resultaten zijn sterke rompspieren, een betere houding, meer stabiliteit, toegenomen flexibiliteit en algehele fysieke fitheid.

 Aanvullende krachtoefeningen aanbevolen

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Om je conditie te verbeteren, heb je meer dan slechts Pilates nodig. Je hartslag blijft laag tijdens deze les. Denk hierbij om minstens 1x p/week extra. en aanvullende krachtoefeningen te doen. Daarmee behaal je het beste resultaat door de combinatie van de voordelen van pilates met die van je overige trainingen en/of activiteiten voor het versterken van je lichaam in het algeheel.

 Starten met pilates

Pilates kan je altijd en overal doen. In principe heb je er niets bijzonders voor nodig. Om het echte werk onder de knie te krijgen is het wel verstandig dat je instructies volgt van een ervaren instructeur die controleert of je de oefeningen correct uitvoert. De eerste lessen zul je moeten wennen aan de oefeningen en verschillende houdingen. Hierna begin je het resultaat te zien en te voelen.

 • InstructeursDavid Bakker / Estela Rivas
 • Duur: 55 minuten
 • Lestijden:
  • Maandag - 19.00 uur (Straakvense Bosdijk 96, Helmond - Born to Succeed - David)
  • Dinsdag - 19.00 uur (Straakvense Bosdijk 96, Helmond - Born to Succeed - Estela)
  • Woensdag - 19.00 uur (Mierloseweg 244 te Helmond - BearFit Nederland - David) 
 • *Investering: rittenkaart van 10 of 20 keer, maandelijks via incasso of per p/jaar.
 • Benodigdheden: een grote handdoek, antislip sokken en strak of rekbare sportkleding.

*Tip! Kies voor een jaarbetaling vooruit en verkrijg 2 maanden gratis cadeau.
 

Neem contact met ons op voor een eenmalige proefles.
Word lid en de betaling van je proefles wordt in mindering gebracht

© 2013 - 2024 Born to Succeed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel