Sporttest | Maximale inspanningstest - Helmond

Artikel 1 van 2
€ 95,00 (inclusief btw)

De maximale inspanningstest waarvoor gekozen wordt, is afhankelijk van je fitheid, specifieke doelstellingen en haalbaarheid van de test. Voor personen met hart- en vaatziekten is het mogelijk om minder inspannende testen af te nemen zoals een 6-minuten wandeltest of een Astrand-test (submaximale inspanningstest).

Tijdens een maximale inspanningstest bij Born to Succeed, wordt er op zoek gegaan naar het maximaal haalbar uit je fysieke conditie. Deze test kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

 • Fietsen: Steep Ramp Test
  De meest gebruikte test is de fysieke inspanningstest op een ergometer (fiests). Tijdens deze test wordt de weerstand op  de fiets steeds hoger, totdat je niet meer de pedalen rond kunt krijgen. Op het moment dat de verzuring je te veel wordt in je benen, stop je met fietsen en de test is beëindigd. Aan de hand van de parameters op de fiets en hartslag, wordt je conditie bepaald. De waardes die wij hiervoor zijn wattage, niveau, maximale hartslag en VO2max (zuurstofopname), 
   
 • Roeien: Concept2 - 2,000 meter roeitest
  Door 2,000 meters te roeien op de Concept2-roeier, is het gemakkelijk om je fitheidsniveau en conditie te bepalen door de formulies die door Concept2 zelf worden gebruikt. Het uiteindelijke doel van deze test is het kunnen bepalen van je VO2max t.o.v. de algemene waardes, wereldwijd.
   
 • Hardlopen: 12-minuten Coopertest op de loopband
  Voor de hardlopers onder ons, is het mogelijk om een maximale hardlooptest te doen op de loopband. Je probeert een zo groot mogelijke afstand af te leggen gedurende 12 minuten. Aan de hand van de resultaten hiervan, is het mogelijk om je maximale hartslag, VO2max (longcapaciteit) en snelheid te bepalen. Let op, deze is een blessure-gevoelige test! De looptest wordt alleen uitgevoerd bij ervaren sporters.
   

Aandacht: voorafgaand aan de test, wordt er een formulier ingevuld met daarin de vermelding van je doelstellingen, sportverlenden en medische geschiedenis. Wanneer je de test voor de eerste keer afneemt, worden ook je lichamelijke gegevens gemeten zoals lengte, gewicht, vet- en vochtpercentage, buikomvang en bloeddruk. 
 

Veel gestelde vragen
 

 • Waarom heb ik een inspanningstest nodig?  

Het afnemen van een maximale inspanningstest is zeer belangrijk wanneer je van plan bent om fysieke inspanning onder te gaan. Dit kan betekenen dat je opnieuw wil beginnen met sporten, dat je een specifieke doelstelling hebt met betrekking tot duursport (fietsen, zwemmen, hardlopen, enz) of je wilt simpelweg weten waartoe je in staat bent zodat de vooruitgang van je conditie meetbaar wordt gemaakt. 

 • Wat houdt een maximale inspanningstest in?

Afhankelijk van de gekozen test, duurt een inspanningstest tussen 6 tot 30 minuten. Voor je eigen veiligheid, wordt een maximale inspanningstest door ons specialist in sportfysiologie afgenomen. Voor aanvang van de test worden er enkele veiligheidsvragen gesteld en je bloeddruk gemeten. Je hartslag wordt gemonitord gedurende de gehele test. Aan het einde van de test worden de waardes opgeslagen en naar je toe verstuurd. Indien gewenst, kun je een compleet rapportage inclusief uitleg en trianingsadviezen opvragen. Hiervoor komen er aanvullende kosten bij. 

 • Moet ik mij voorbereiden voor een inspanningstest?

Jazeker! Hoe zwaarder de test, des te groter de noodzaak om je mentaal en fysiek te voorbereiden op de test. Onder voorbereiding verstaan wij het op tijd en voldoende slapen de nacht ervoor, geen alcohol drinken op de dag zelf of de dagen daarvoor, het liefst ook geen koffie en dat je geen zwaar fysieke activiteit verricht hebt in de 24 uren voorafgaand je inspanningstest.


Pssst! Ben je lid van BearFit Nederland? Dan is de maximale inspanningstest in je lidmaatschap inbegrepen! Vraag je trainer naar de voorwaarden hiervoor. 

© 2013 - 2024 Born to Succeed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel