Inspanningstest

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
€ 95,00 (inclusief 9% btw)

Bij een maximale inspanningstest in onze faciliteiten wordt er op zoek gegaan naar het maximaal haalbar uit je fysieke conditie. Deze test kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De meest gebruikte test is de fysieke inspanning op de fiets (Conconi-test). Je kunt ook je conditie meten door middel van een hardlooptest (Cooper-test) of door te roeien (VO2max-test).

Een maximale inspanningstest waarvoor gekozen wordt, is afhankelijk van je fitheid, specifieke doelstellingen en haalbaarheid van de test. Voor personen met hart en vaatziekten is het mogelijk om minder inspannende testen te nemen zoals een 6-minuten wandeltest of door een Astrand-test (submaximale inspanningstest) af te nemen. 

Waarom heb ik een inspanningstest nodig?  

Het afnemen van een maximale inspanningstest is zeer belangrijk wanneer je van plan bent om fysieke inspanning onder te gaan. Dit kan betekenen dat je opnieuw wil beginnen met sporten, dat je een specifieke doelstelling hebt met betrekking tot duursport (fietsen, zwemmen, hardlopen, enz) of je wilt simpelweg weten waartoe je in staat bent zodat de vooruitgang van je conditie meetbaar wordt gemaakt. 

Wat houdt een maximale inspanningstest in?

Afhankelijk van de gekozen test, duurt een inspanningstest tussen 6 tot 30 minuten. Voor je eigen veiligheid, wordt een maximale inspanningstest door ons specialist in sportfysiologie afgenomen. Voor aanvang van de test worden er enkele veiligheidsvragen gesteld en je bloeddruk gemeten. Je hartslag wordt gemonitord gedurende de gehele test. Aan het einde van de test worden de waardes opgeslagen en naar je toe verstuurd. Indien gewenst, kun je een compleet rapportage inclusief uitleg en trianingsadviezen opvragen. Hiervoor komen er aanvullende kosten bij. 

Moet ik mij voorbereiden voor een inspanningstest?

Jazeker! Hoe zwaarder de test, des te groter de noodzaak om je mentaal en fysiek te voorbereiden op de test. Onder voorbereiding verstaan wij het op tijd en voldoende slapen de nacht ervoor, geen alcohol drinken op de dag zelf of de dagen daarvoor, het liefst ook geen koffie en dat je geen zwaar fysieke activiteit verricht hebt in de 24 uren voorafgaand je inspanningstest.


Pssst! Ben je lid van de sportschool YorACTION? Dan is de maximale inspanningstest jaarlijks, eenmalig in je lidmaatschap inbegrepen! Daar betaal je geen aanvullende kosten voor. 

© 2013 - 2021 Born to Succeed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel